Grove havrerundstykker med søtpotet!

18. oktober 2018 / No Comments
Havre rundstykker

I dag lagde jeg et brett med 20 små herlige havrerundstykker, fulle av fiber, litt proteiner og en herlig dæsj av betakaroten (vitamin A). Søpoteten gir et deilig og saftig resultat, og havregrynene gir en perfekt aning sødme. Disse tar ca 5 minutter å måle opp og blande, i tillegg til 10 minutter i ovnen. Frokost på 15 minutter med andre ord!

Ingredienser havrerundstykker:
  • Ca 3 dl fibra mel
  • Ca 3 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 4 eggehviter
  • Ca 2 dl vann (ha i litt og litt til deigen er passe) Skal kunne forme rundstykkene med hender eller to skjeer. Den vil være litt klissete, men skal ikke flyte ut på stekeplaten.
  • 1 stk søtpotet 
Fremgagsmåte

Bland mel, havregryn og bakepulver. Ha i eggehviter og vann, bland godt. Mos søtpoteten og bland den inn i deigen. Har du mikro holder det med 15 min på max boost, eventuelt kok eller stek i ovnen. Da tar det litt lenger tid. Dersom du skjærer opp poteten,  vil det gå fortere.Havre rundstykker

For det aller beste resultatet, la deigen stå å godgjøre seg under et håndkle i 5-30 minutter. 

Stek midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Lager du større rundstykker blir steketiden noe kortere. Nå du kan slå på undersiden av rundstykket og høre en hul lyd, da er de ferdige. Sjekk meg jevne mellomrom. Hvis de står for lenge blir de fort veldig tørre. Havre rundstykker

Da har du oppskriften på en hyggelig helgefrokost. Det er ingenting som er så deilig som å våkne eller stå opp til lukten av nystekte rundstykker!Havre rundstykker

Klem M <3

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2020 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!