En fantastisk deilig laksepai!

10. januar 2018 / No Comments

Dette er en middag som alle hjemme hos oss elsker. En laksepai og grønnsaker. Denne. middagen gir deg både proteiner, karbohydrater, fett, fiber og herlige smaker.

Da paien skal steke i 20 min, så er det også tid til å leke litt imellom.

Oppskriften passer til en middels stor paiform.

Dette treger du:

Bunn

Oppskriften har jeg stjålet fra Linda Stuhaug – Paibunn

Fyll
2 fedd hvitløk

1/2 løk

1 chili

1/2 purre

1 ts grov sennep

1 ts soyasaus med mindre salt

1 god dæsj finhakket timian

saften av 2 lime

250g laksefilet

1/4 stor brokkoli i små biter

1/5 squash i terninger

7 eggehviter blandet med ca 1/2 dl vann

3 skiver lettere Jarlsberg i små biter

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Fres hvitløk, løk, chili, purre, sennep, soyasaus, timian, limesaft og laks i en panne, til laksen har fått en lys rosa farge. Det gjør ikke noe at den ikke er gjennomstekt. Alt dette gjorde jeg tidligere på dagen, så da jeg kom hjem fra jobb var de bare å ha eggeblandingen og osten over, og få det i ovnen. 

Ha blandingen over i paiformen. Ha brokkoli og squash over, hell på eggeblandingen og Jarlsberg på toppen. Sett inn i ovnen i 15 min, legg aluminiumsfolie over, og la den stå i 5-10 minutter til. Siden det tar ca 20-25 minutter å steke har du tid til andre ting innimellom. Jeg brukte tiden til å leke med minstemann! Vi er ganske så konkurranseinnstilte begge to, så å vinne over paden gir stor glede! Haha, mamma og mini 1 – pad 0 ! Tjohjooo!!!

Mini ville ha bokstavene våre på paien, så mamma sine estetiske ønsker for utseende på maten må vike! Synes det er utrolig hyggelig at han vil hjelpe til da! Da må han få være med å bestemme litt <3

Server med en salat etter ønske. 

Velbekomme.

Klem M<3

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2018 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!