Mangokake – frisk deilig og lett alternativ.

18. mars 2019 / No Comments
mangokake

Jeg kommer fra en familie som er rå på å feire bursdager, det samme gjør mannen min. I tillegg, er alle skikkelig glad i kake, og når det byr seg en anledning for å bake ett eller annet, så gjør vi ofte det. Med en sånn interesse og glede for kaker, synes jeg det er morsomt å leke meg med oppskrifter. I tillegg er jeg til en viss grad opptatt av hva jeg spiser, så jeg tester med jevne mellomrom å gjøre oppskriftene litt mindre fett og sukkerholdige. Noen ganger, ja, ganske ofte, så blir det ikke de store suksessene, men i helgen nailet jeg faktisk en kake som også min beste venninde og ærligste kritiker godkjente.

Når hele kaken gikk ned på høykant en lørdag kveld, tenkte jeg at du kanskje ville ha oppskriften. Det er en frisk og fin mangokake. Den kan til og med bakes til påske, for den er jo påskegul og fin i fargen!

Mangokake
  • 4 stk eggehviter
  • 125g mager vaniljekesam
  • 1 dl skummetmelk
  • 1,5dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 5 dl revet mango
  • 1 ts malt kardemomme

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 190 grader
  • Pisk eggehviter luftige og letteeggehviter
  • bland Kesam og melk og ha det i eggehvitenemangokake
  • Bland I de tørre
  • Bland inn mango og kardemommemangokake
  • Ha alt i en kakeform og stek midt i ovnen i ca 30 min

Jeg lagde en enkel smørkrem med revet fersk mango og presset mangosaft og litt fersk sitronsaft. Ha ca 100g melis, 40g meierismør piskes sammen. Ha i mango- og sitronsaft til ønsket konsistens. Ha i fersk finhakket mango til slutt og bre det over kaken. Hvis du ønsker den friskere uten smørkrem, kan du ha finskåret mango, jordbær og bringebær eller andre ingredienser etter ønsker oppå kaken.

Håper du synes det smaker med mangokake!

Klem M <3

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2019 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!