Fredag, biltur, hyttetur, mindful <3

18. august 2017 / No Comments
Hopp inn i helgen
Smil

I dag etter jobb setter vi kursen for Rondane igjen. Med de nye veiene oppover tar det ikke lenger 4,5/5 timer, det tar ca 3,5. Den halvannen timen gjør virkelig en stor forskjell! Det gjør det mye lettere å reise opp etter en arbeidsdag, og allikevel komme opp i nogenlunde grei tid. Vi har spart alle ukens podcaster til turen opp så vi har litt  å høre på. Det vil si, mellom alle ønskene fra baksetet! For tiden går det stort sett i Kaptein Sabeltann. Vi jodler med, alle tre, til sangene som faktisk er ganske så fengende!

Bare å tenke på en hel helg i deilig norsk natur gjør at det lurer seg frem et smil i munnviken. Det spiller fint liten rolle om det er mye eller lite trafikk, om det er Kaptein Sabeltann eller Britney Spears på anlegget, vi skal på hytta, vi skal kose oss og lade batteriene. Jeg skal være tilstede, mindful og kose meg!

Smil

Smil

Mindful

Det er få steder jeg slapper så godt av som på fjellet. Det er få steder luften kjennes så ren og klar. Det er få steder det er lettere å være tilstede, og å eie øyeblikkene. Akkurat dette er jo det mindfulness handler om, kunsten å være tilstede. Være oppmerksom på det som skjer rundt deg, og å nyte øyeblikket. Når vi har kommet oss inn på hytta er det faktisk ikke noe som kan stresse oss. Butikken er nede i Otta, så all maten er handlet inn. Det betyr at maten er planlagt, trenger ikke å ofre en tanke på hva vi skal lage. Alt annet vi trenger er der, og det vi ikke har, det trenger vi sikkert ikke!

Vi våkner når vi våkner, vi går ut på tur når det passer sånn, og vi legger oss når det kjennes riktig. Å våkne til et eventyrlandskap gir ro i sjelen. Å ha sauer som rusler utenfor vinduene, brekende og vaggende, er for meg som er Oslojente nesten litt eksotisk. Jeg synes det er stas jeg, når selveste bjellesauen trasker forbi med gjengen sin. Det er også utrolig festlig når vi er ute, og Fredrik løper etter og roper «være med» «være med» mens sauene vuggende løper avgårde i håp om å få matro. Vi er tilstede med naturen, med dyrene, og nyter å eie øyeblikkene.

gjeter sauer

Sauegjeteren <3

Telefon og kamera eller ikke, det er spørmålet

Jeg har alltid med telefonen på tur, for det er 1000 ting jeg vil ta bilde av, både av natur, og av situasjoner. Det er kanskje ikke fullt så mindfullt, det kan jeg innrømme. Derfor er utfordringen til meg selv denne gangen at telefonen får være med, det er lov til å knipse, men ikke alt! Noen opplevelser kan være like fine å ha lagret i hodet fremfor i en sky. Å være tilstede uten å være opptatt av andre ting, som å knipse bilder og få det perfekte uttrykket, bidrar til at opplevelsen av det som skjer blir en annen. Du kan evne å få med deg lukter, stemninger, lyder og ikke minst se et bredere perspektiv enn hva du får gjennom linsen. Også er det gøy å kunne fortelle og beskrive opplevelser så andre kan skape seg sine egne bilder utfra dine fortellinger. Ikke bare se et bilde av hvor fint, eller flott, eller morsomt noe var.

Brudesløret

Brudesløret – vi må alltid titte på fossen når vi er på hytta. Den er utrolig vakker, og jeg får lyst til å gifte meg på nytt hver gang vi ser den!

Aktiv fjelltur

For meg er ikke en helg i den norske fjellheimen komplett uten å gå en tur hver dag. Den trenger ikke alltid å være så lang, heller ikke å ha hverken mål eller mening, men ut må jeg. Fjellet inviterer til tur, naturen inviterer til opplevelse, og magien av eventyrnorge lokker meg ut, nysgjerrig på hva som møter meg akkurat i dag! Kanskje blir det et aldri så lite bad også!

bading i fjellet

Bading i fjellet

Dere får updates gjennom helgen både i beskrivelser og bilder! Jeg gleder meg til å dele det med deg!

Håper du også gleder deg til din helg!

Klem M:)

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2020 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!