Blomkål – en av mine favoritter
Ovnsbakt blomkål er en litt morsom og annerledes måte å tilberede på. Her har du alle muligheter til å leke deg med smaker, og utfordre kreativiteten. Blomkål i seg selv er en knakende bra grønnsak som er rik på fiber og den er en super kilde til vitamin C. Vitamin C sin oppgave er å oppbygging og vedlikehold av kroppens støttevev, essensiell for å regulere jernopptark, og er en antioksiodant. I tillegg har den gode mengder kalium for syrebalansen i kroppen, og folat som er bra for normal celledeling, produksjon og omsetning av proteiner, samt modning av røde blodlegemer. Hvis du vil lese mer om blomkål kna du gjøre det for eksempel her info.
Blomkålen kan ha en litt pepperaktiv smak rå, men når den varmes opp blir den søt og god. Jeg bruker blomkål til både kjøtt, fisk og kylling. Når jeg lager vegetarretter er den også stort sett med. I tillegg, å servere et helt blomkålhode er ganske dekorativt på middagsbordet.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader
Du trenger en hel blomkål, lime, ingefær, hvitløk, spisscummin
Skvis limesaften, ha i hakket hvitløk, revet ingefær og spisskummen
Hell blandingen og gni den inn i blomkålen. Sett den inn i ovnen i ca 30 minutter
Ta den ut og server med det du måtte ønske.
Velbekomme, og klem fra meg <3
No comments
— Be the first to comment! —