Pannekakedagen feires med en tvist

5. mars 2019 / No Comments
langpannekake

Det er pannekakedagen i dag, og da blir det slevsagt pannekaker i huset. Det blir ikke tradisjonelle pannekaker denne gangen, det blir havrepannekaker i langpanne med laks og grønnsaker. Du synes kanskje det høres litt spesielt ut, men de blir overraskende gode. Barna elsker de, de voksne liker de godt, og det er fort gjort. Det viktigste er at de er, ja, faktisk proppfulle av helsevinnende ingredienser. Gjør deg klar for pannekakefest!

Oppskrift

Pannekaker

180g havremel eller malt havregryn

1 ts bakepulver

5 eggehviter

3 dl melk

3 dl vannhavre pannekaker langpanne

Fyll

300-400g Laksefilet

1/2 rødløk

1/3 lite kålhode

1/2 sitron (saften)

1 neve fersk oregano

1 ts soyasaus med lite salt

pepper etter ønske

Ønsket mengde brokkoli (jeg brukte ca en halv)

Sett ovnen på 200 grader

Bland pannekakerøre og sett den til side for svelling (minst 30 min)havre pannekaker langpanne

Skjær opp laksen i passe biter og la den ligge å kose seg i sitron, soyasaus, finhakket løk og oreganolangpannekaker med laks

Finhakk brokkolistilk (alt utenom toppene) og kålen.kål og brokkoli

Del opp toppene på brokkolien i ønsket store biter og legg det til side

Ha laksemiksen, kål og brokkolistilkene i en kasserolle og varm opp på høy varme i ca 3 minutter under omrøring. Laksen skal få en lyserosa hinne, men trenger ikke å være helt gjennomstekt. langpannekaker med laks og grønnsaker

Hell røren over i en langpanne, og fordel den oppvarmede lakse- og grønnsaksmiksen over. Fordel de grønne brokkolitoppene jevnt over dette igjen, og sett langpannen inn i ovnen. langpannekake

Etter ca 30 minutter er middagen klar. Den kan serveres med cottage cheese, revet ost, tomater, ruccolasalt eller hva du ønsker ved siden av. Alternativt kan den bare serveres akkurat som den er.

Lykke til, og håper det smaker!

Klem M <3

 

 

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2019 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!