Notice: Trying to get property 'user_login' of non-object in /home/4/m/madeleinedalengn/www/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26

Smaksrik vegetarmiddag med en eksotisk frekkas

4. mars 2019 / No Comments
rødbetburger og kålsuppe
Rødbetburger og kålsuppe, sykt deilig!

Jeg håper du er klar for et middagstips uten kjøtt og fisk. Det er ikke så ofte vi har komplette vegetarmiddag her i huset, men det er utrolig godt. Hver gang vi har det, er i enige om at dette må vi gjøre oftere. Det er overhode ikke kjedelig, som noen kanskje tror, og du skal du få en eksotisk frekkas med på kjøpet. I det siste har jeg virkelig fått øynene opp for et krydder som virkelig gir mange ulike retter et spennende touch. Tidligere har jeg bare brukt det i taco, men nå slumper jeg min nye bestevenn på kjøkkenet, mr. Spisskummen, i både det ene og det andre. 

Dagens middag består av en kålsuppe og rødbetburgere. Spennede, annerledes og kjempegodt. 

Vegetarmiddag på menyen

Dette trenger du

Rødbetburger

  • 2 store Rødbeter
  • 4 store Sjampinjong 
  • 1/2 Kepaløk
  • 3 Eggehviter
  • 1 dl Fibramel
  • 1 dl Havregryn 
  • 1 ts Bakepulver 

 

Kålsuppe  

  • 1 Blomkålhode
  • 1 liten Hodekål
  • 3 fedd Hvitløk 
  • 1 stk Kepaløk 
  • 1 Lime (saften) 
  • 1 tommelfingerstørrelse Ingefærchunk
  • 2 ts Spisskummen (vår eksotiske frekkas)
  • 2 ts Soyasaus med mindre salt

 

Dette gjør du
  1. Finhakk rødbeter, løk og sopp.
  2. Fres sopp og løk først, når løken er blank, legger du i rødbetene og lar det surre på medium varme til alt er mørt. 
  3. Mens grønnsakene mørnes, ha eggehvitene i en bolle. Bland bakepulver, fibramel og havregryn i en annen bolle. 
  4. Når grønnsakene er møre, ha de i en blender sammen med egg og melblandingen, evt bruk en stavmikser.
  5. Bland alt godt, for så å legge burgere på et stekebrett
  6. Sett de i ovnen på 200 grader, i ca 15 min. Her må du følge med underveis så de ikke blir tørre. Ikke la de stå for lenge. vegetarmiddag rødbetburgervegetarmiddag rødbetburgervegetarmiddag rødbetburgervegetarmiddag rødbetburgervegetarmiddag rødbetburgervegetarmiddag rødbetburgervegetarmiddag rødbetburger

 

  1. Del opp kål, blomkål, løk, hvitløk og riv ingefær
  2. Ha kål og blomkål i en gryte med vann til det dekker alt, kok til det blir mørt
  3. Fres løk, hvitløk og ingefær sammen med soyasaus, limesaft og litt vann, til det blir blankt. Jeg synes det er godt når løken svir seg litt i bunnen, så sper jeg med litt vann så det slipper bunnen. Da blir det litt annen sting i maten. Pass på at det ikke brenner seg hardt, det skal være så vidt det er, så her må du passe på.
  4. Sil vannet av grønnsakene, men SPAR på vannet! Det skal du bruke senere. 
  5. Når alt er klart, har du alt, sammen med spisskummen i en blender, eller bruk stavmikser. Spe med vannet fra grønnsakene til ønsket konsistens. 
  6. Ha alt tilbake i kasserollen og varm det opp på medium/lav varme. vegetarmiddag kålsuppevegetarmiddag kålsuppevegetarmiddag kålsuppevegetarmiddag kålsuppevegetarmiddag kålsuppe

Server suppe med brugere ved siden av, og valgfrie urter til topping. 

Velbekomme 

Klem M<3

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2019 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!