Superlett liten ostekake – perfekt til 17.mai!

16. mai 2018 / No Comments
ostekake

Hvis du vil ha et alternativ til alle bløtkaker, kransekaker, sjokoladekaker, is, boller og pølser på 17.mai skal du få oppskrift her. Dette er en frisk kake, uten tilsatt sukker og etter min smak, mange deilige smaker. En superlett ostekake med andre ord! Inspirasjon hentet fra Linda Stuhaug:)

Slik gjør du

Ingredienser bunn

ca 3 dl havregryn
140g rosiner
3 ss smeltet meierismør

Kjør alle havregryn og rosiner i en foodprosessor til alt blir en jevn masse. Bland inn litt og litt av smøret til det blir en fast deig som trykkes jevnt ned i en 22cm rund form. Sett i fryseren mens du lager fyllet. kakebunn

Ingredienser fyll

3 dl valgfri melk
300 g vaniljekesam
200 g philadelphia
2 vaniljestang
6 gelatinplater
Saften fra 2 lime

Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca 5 min. Kok opp melk, frøene fra vaniljestengene. Press vann ut av gelatinplatene og smelt den i melken.

Bland vaniljekesam, philadelphia light, eplesyltetøy og saften fra begge limene. Ha i melkeblandingen under omrøring. Settes i kjøleskapet over natten. 

Dagen derpå

Pynt med friske bær, flagg eller hva du måtte ønske og server enten som en stor kake, eller bruk pepperkakeformer eller liknende og trykk ut mindre porsjonskaker. Her er det bare å være kreativ!ostekake

Lykke til!

Klem M <3

 

 

No comments

— Be the first to comment! —

Legg igjen en kommentar

© 2018 Madeleine Daleng . All rights reserved.

Hold deg oppdatert!

Motta en mail når bloggen er oppdatert med nye innlegg!